Na kuharskem krožku z učenci 3. razreda nas vedno vodi ustvarjalnost in veselje do
kulinarike. Preizkusili smo se v pripravi domačih širokih rezancev – vse od gnetenja testa do
razvaljanja in rezanja smo opravili sami. Učenci so z velikim navdušenjem sodelovali v
vsakem koraku. Rezance smo posušili.
Nato pa nas je obiskal pravi kuhar, s katerim smo skupaj pripravili slastne omake za testenine.
Obisk je učencem prinesel veliko novega znanja, kuharskih trikov in predvsem nepozabno
izkušnjo.
Dišalo je kot v pravem italijanskem bistroju – in bilo je okusno.
Na interesni dejavnosti mali kuharji mi je zelo všeč, da smo nekaj novega spekli oziroma
skuhali in se tako veliko naučili. Prav tako sem zelo uživala, ko smo pojedli naše okusne jedi.
Ko nas je obiskal kuhar, sem se počutila kot da sem začela delati v restavraciji. Povedal nam
je veliko kuharskih nasvetov. V spominu mi bo ostalo mojstrsko mešanje testenin v omako,
saj so iz ponve poskočile v zrak.
Iza Heric, 3.a
Zelo sem hvaležna, da hodim na kuharski krožek, saj se veliko naučim. Ko je prišel kuhar,
sem se zelo razveselila, saj sem vedela, da nas bo veliko naučil in bomo videli nekaj novega.
Najbolj mi je bilo všeč, ko smo okušali svoje testenine in zelo dobro omako, ki nam jo je
pomagal narediti kuhar. Na kuharskem krožku je zelo zabavno. Všeč mi je bilo, ko smo imeli
zabavo s picami.
Zala Ploj, 3. a